Arkitektur

I modsætning til  de fleste kollegier, som er placeret i udkanten i af byen, ligger dette kollegium ved havnefronten i hjertet af Aarhus.

Et kollegium er et sted, hvor unge bor, mens de studerer, og for at underbygge dette valgte vi at arbejde med vertikale striber, som en metafor for bøger. På afstand får det bygningen til at se ud som bøger på en hylde, mens det tæt på ligner et mini-Manhattan med små grupper af tårne. Hvert lille tårn er behandlet forskelligt, både indeni og udenpå med forskellige materialer og vinduesåbninger. Dette skaber en variation i beboelsen, velegnet til singler, par eller venner som bor sammen.

Tårnene er placeret, så de skaber et indvendigt rum - et atrium, der giver luft mellem murene. Lejlighederne tilgås fra balkoner, som flankerer det 12-etagers atrium. For at maksimere mængden af dagslys og udfolde fornemmelsen af rum er fronten af alle balkoner dækket af spejle, hvilket skaber en illusion af endeløst rum. Tårnene er designet i forskellige højder for at inkorporere de tekniske faciliteter på taget, gøre plads til en hovedindgang og en spektakulær terrasse på den øverste etage. Disse udelukkende funktionelle hensyn ender med at give dette mini-Manhattan en helt unik silhuet.

Se her hvordan projektet er blevet til:
http://www2.cebra.info/swfloader.asp?swf=cebra_tk2.swf&title=TK2

 

 

foto3-pigeiseng

Boligtyper

Grundfos Kollegiet er et 12-etagers højhus med et antal 1-værelses lejligheder og et antal 2-værelses lejligheder. Alle lejligheder har eget køkken og bad.

Læs mere >>

foto 4 - indflytter

159 nye ungdomsboliger

De nye kollegielejligheder bliver en del af en helt ny bydel på havnen i Aarhus. En bydel med plads til cirka 7.000 beboere og 12.000 arbejdspladser.

Læs mere >>

foto8-groen

Spar på energien

Men det er sikkert, at du som beboer kan være med til at vise en mere energibevidst vej og være med til at realisere kollegiets bæredygtige visioner.

Læs mere >>